Santos

Utfordring:

Santos Ltd er et australsk olje- og gasselskap som driver leting-  og produksjonsvirksomhet i alle australske delstater med olje og gassforekomster , samt Papua Ny-Guinea, Indonesia, Egypt og USA. Santos er ranket som et av Australia’s top 50 selskap.  For den 800km lange Jackson til Moonie og den 307km lange Moonie til Brisbane rørledningen i Quensland, hadde selskapet store problemer med en gammelt og upålitelig radiobasert  kommunikasjonsløsning.

Selskapet vurderte andre tjenestebaserte satellittløsninger, men konkluderte med at en lukket nettverksløsning ville  gi større sikkerhet, høyere tilgjenelighet, mindre tidsforsinkelse og lavere løpende kommunikjsonskostnader.

Løsning:

Valget falt på TSAT, og en lokal systemintegrator sto ansvarlig for installasjonen av løsningen, som omfattet en geo-redundant hub tilknyttet en Citect SCADA-løsning fra Parasyn. Totalt 26 terminaler er montert langs rørledningen og tilknyttet Kingsfisher RTU’er. De fleste terminalene får strømforsyning fra solpaneler/batterier.

Nytte:

Med TSAT løsningen på plass, oppnår Santos nå bedre kontroll og styring med  rørledningen, noe som har gitt mindre nede-tid, redusert risiko for spill og lavere driftskostnader.