Kraftforsyning
Energiselskaper globalt er utfordret av politiske forordninger og målsetninger som skal bidra til å forbedre energi-effektiviteten, redusere CO2 utslipp samt øke bruk og integrering av fornybar energi. Dette kan oppnås ved å gjøre kraftnettet smartere (Smart Grid) via diverse automatiseringstiltak som avhenger av kommunikasjonsforbindelser hele veien fra der hvor kraften er generert og frem til den enkelte husstand. Energiselskaper vil i denne sammenheng ha store utfordinger med å utvide sine kommunikasjonsnettverk på en kostnadseffektiv måte inn i rurale og fjerntliggende deler av sitt forsyningsområde.
En TSAT-basert løsning gjør det mulig på en kostnadseffektiv og sikker måte å etablere kommunikasjon med fjerntliggende infrastruktur for å støtte applikasjoner for:
- SCADA for transmisjon
- Automasjon av trafostasjoner
- SCADA/EMS for distribusjon
- Distribusjonsautomasjon (DA)
- AMS – automatisert målerinnsamling
- Vannkraftproduksjon
- Drift av vind- og solparker
Nødvendige forbedringer i nettets tilgjenglighet (oppetid) vil kreve at kraftselskaper i større grad implementerer redundante kommunikasjonsløsninger for produksjon, transmisjon og distribusjon. Siden det meste av et energiselskaps kommunikasjonsinfrastruktur er bakkebasert, er det fornuftig å velge satellittbaserte løsninger som redundant sambandsvei. Satellittkommunikasjon påvirkes ikke i samme grad av terrestrielle hendelser (storm, flom, lyn & torden) som ofte forårsaker at bakkebasert kommunikasjon faller ut.
Ved å implementere en TSAT basert løsning vil energiselskapene oppnå:
Forbedret cybersikkerhet, siden TSAT er implementer som et lukket privat nettverk, uten forbindelser til internett.
Lave løpende driftskostnader, siden TSAT’s båndbreddebehov er tilpasset applikasjoners faktiske dataoverføringsbehov.
Maksimal oppetid, siden TSAT-nettverk kan implementeres med kostnadseffektive, geo-redundante HUB løsninger.